Meny
Skrivet: 2024-10-16

Läges uppdatering Herr 

Efter en säsong som inte vart som de va tänkt och degradering till DIV 5 så ska vi göra en inblick i herrarnas verksamhet 2024. Där vi släpper ordet och pennan fritt till en av Herrarnas Huvudtränare David Laksola som tillsammans med Martin Berglund har haft delat ansvar under 2024. Vi ska nu få höra och se vad som är planen framåt och hur läget ser ut. Trevlig läsning ! 

 

Davids egna ord 

Efter en degradering är de aldrig roligt men jag kan fortfarande inte släppa tanken på matcherna som vi inte va tillräckligt bra för att få med oss poäng men prestationen i sig inte är dåliga. Vi har jobbat i uppförsbacke dom senaste åren med antalet spelare en spiral ner men som vi under förra hösten och nu under hela detta år känslan av att vi har snart stoppat den och kan titta uppåt. Tyvärr hade farten på spiralen gått för fort och va för långt ner för att vi skulle hinna vända den innan de va för sent och en degradering va ett faktum. 

Samtidigt är jag väldigt stolt över hela föreningens driv engagemang och bygdens stöttning då vi tillsammans har varit i DIV 4/3 under föreningens längsta tid någonsin. Jag vet att seriesystemet ser annorlunda ut nu och jag vet "att de bättre förr", men man kan bara fokusera på de som är här och nu och de som kommer. Att vara en liten förening har stora utmaningar i att vara stabila över tid och de har vi lyckats med, jag kan bara konstatera att vi va ett av av få lag som inte varit ner och vänt i DIV 5 sedan 2015 och då har vi andra större och starkare föreningar som gjort den resan. 

Alla tar en degradering på olika sätt och behöver smälta de på olika viss, jag funkar så som tränare och person att jag går in i ett fokus läge där de är okey vad gör vi nu. samtidigt som vi sedan en tid tillbaka har lagt två papper på hur vi ska tänka och planera för att vi ska vara förberedda om de sker. 

Just nu genomför vi samtal med alla befintliga spelare då jag anser att de är viktigt att behålla alla för att fortsätta bygga vidare på den fantastiska grupp vi haft där de vi verkligen har haft roligt tillsammans över säsongen fast de varit tufft har tränings närvaron varit hög. Med de kommer även utveckling på både individ och som lag, där vi ser stor utveckling på många av spelarna. Detta kommer kunna vara en framgångs faktor att vi tillsammans ska ta oss till DIV 4 igen inför 2026. 

Att vinna en serie är aldrig lätt oavsett om de är DIV 5 Gästrikland eller Allsvenskan, Serie A etc. de är få förunnat att vara seriesegrare, många av spelarna i Distriktet får aldrig vara med och vinna en serie och jag ser hur bortskämda vi har varit med den delen under dom senaste åren. vi har vunnit allt i från DIV6 (B-laget) -DIV5 - DIV 4 och en Bilma seger under dom senaste 13 åren. detta innebär inte att de va bättre förr utan att de va en grupp som jobbade tillsammans över tid. Detta är något jag ser nu med denna grupp skulle kunna gå lika fort om vi kan få kvar stommen att vi kan ner och vända och ta nya steg. 

 

Vi kommer nu att göra en presentation över hur läget ser ut inför 2025 där jag tycker att många pusselbitar har ramlat på plats på väldigt kort tid. vi kommer att informera er alla om hur läget ser ut när de kommer på plats. 

 

Futsal serie

vi kommer återigen att ha ett lag med i Gästriklands egna futsal serie, vi kommer att ha ett lag där vi deltar och spelar. matcherna kommer ni att kunna se redan den 9/11 i Hofors hallen där vi kommer få se både Veteraner, vinter lån, befintliga spelare och kanske även något nyförvärv.

Futsal Cuper

Vi tittar just nu på olika typer av cuper där vi skall vara med och delta för att få en större match rutin på truppen och kunna stimulera match nerven även över vintern. 

DM

Vi jobbar aktivt med att hinna få i hopp en trupp för att delta i DM spel inför tidigt vår säsongen, då vi ser att vi behöver spela mer matcher med den trupp vi har för att få en större utveckling.

Läger

Vi siktar på att hålla två läger med fokus på Team på de första vinter lägret där vi avslutar försäsongen och går över mot fotbolls säsongen. Sen ett klassiskt läger på Åland som vi kommer göra om till ett match läger där vi söker motståndare som vi kan spela mot i stället för att lägga träningspass.

 

Truppen 2025 som är klara

Just nu är de 10 spelare klara inför 2025 där vi verkligen hoppas att vi kan få in fler av den befintliga truppen från 2024 där vi ser en vikt i att bibehålla de vi har skapat under året.

#2 Axel hedlund

#3 Kalle Prim

#7 Viktor Janssson

#9 Martin Frejd

#10 Bryan wilkingson

#15 Linus Wårvik

#20 Totte Sjögren

#22 Gustav Ekman

#24 Anton Wallqvist

#28 Alfred Wallqvist

#29 Erik Damm

 

Ledare klara inför 2025

Ledargruppen är under samma arbete som spelartruppen att inventera och försöka behålla stora delar av ledarna inför 2025 där vi ser en stor vikt vid att ha samma ledargrupp som under 2024 som känner för föreningen brinner för gruppen och brinner för bygden.

Tränare : David Laksola

Tränare: Jonathan Brodmar

Lagledare: Micke Wihrén

Materiellare: Christoffer Hillberg 

Materiellare: Niklas Hillberg 

Materiellare: Momahad Faraman 

Nästa Seniormatch

Inga planerade matcher.
Inga planerade matcher.

Kommande matcher

Inga planerade matcher.
Se alla kommande matcher

Kalender

Kalendern är tom!