Meny
Matchreferat Stensätra - TIF
Skrivet: 2017-05-27

Visserligen är Stensätra nykomlingar i serien, men det är ett gäng rutinerade lirare med flera säsonger i högre divisioner som står för motståndet. Att de kan spela fotboll det vet vi, men hur är det med konditionen?

Direkt i inledningen är det Stensätra som tar kommandot. De sätter hög press och hittar också rätt med sina långa bollar upp mot forwards. Man skapar också ett par bra chanser under första 10. När vi närmar oss 20 spelade så har spelet jämnat ut sig och vi hittar mer rätt i positionerna. Ändå känns SIF lite vassare i sina attacker än vad vi gör. Klockan tickar upp mot 30 å det råder fortfarande ett ställningskrig på planen. Våra försök att komma igenom i mitten hindras effektivt av en säker Kochin Ali. Han står oftast rätt och är omöjlig att komma åt i luftrummet. Så i 32´får SIF straff efter att Kochin gått i backen efter en hörna. Danich Ali sätter den och vi hamnar i underläge 1-0. Vi fortsätter dock att jobba hårt men får inte riktigt till det. Ingen lugn å ro med bollen utan vi stressas till misstag allt som oftast. Klockan har tickat fram till 36´när vi får ett ypperligt läge att kvittera. I efterspelet efter en högerhörna så är det först Kuza och sedan Matte som får till avslut, men båda gångerna rensas bollen undan på mållinjen av försvarare! I 39´så får Kuza gult efter en närkamp, och dryga fem minuter senare går halvtidsvisslan, 1-0.

En jobbig halvlek där det känns som att vi inte får tag i bollen. SIF är säkrare med bollen och har också kontrollen över mittfältet. De vinner betydligt fler andrabollar än oss och deras långa spel hittar oftare rätt adress än vårat dito. De verkar heller inte ha svårt att orka. Har man bollen slipper man ju jaga och då är mycket vunnet. Ändå är vi absolut inte borträknade. Vi jobbar hårt och har också ett par riktigt heta kvitteringschanser. En del att fundera på i pausen.

Andra halvlek hinner knappt starta innan SIF får ett jätteläge att utöka ledningen men bränner chansen. Det går dock endast några minuter så är det dags igen. I 49´så skjuter SIF i stolpen och det är riktigt nära! Nu vaknar vi iallafall till och inom loppet av några minuter så testar vi keepern i SIF ett par gånger, men avsluten är för tama. ! 59´så drar Danich Ali på sig ett gult. Vi försöker driva upp tempot och jobbar hårt men det vill sig inte. I 65´kommer Cöster in och Reine går ut. Minuten senare gör Stensätra ett byte, det är Adam Andersson som går ut och in kommer Fredrik Lövgren. Drygt minuten senare så får SIF sin andra straff i matchen. Den här gången är det Ardeshir Dadgar som agerar exekutör, och han gör inget misstag, 2-0. Nu blir uppförsbacken än tyngre och det vill till ett snabbt reduceringsmål om det här ska gå vägen. Vi satsar allt framåt och gör vad vi kan men det vill sig inte. I 76´byter vi ut Linus E och in med Gustav A och går ner på en trebackslinje. Resultatet blir dock fruktlöst och 2-0 står sig tiden ut. Därmed är första förlusten i årets serie ett faktum.

Sett till matchen som helhet är det ett rättvist resultat. Vi kom helt enkelt inte till idag. De hade dessutom en jätte i Kochin Ali som stoppade det mesta vi hade i anfallsväg. Vi lyckades inte lösa uppgiften idag och får ladda om å ta nya tag inför nästa match. Då möter vi SAIK hemma på Vindarnas 2/6 19:00.